27 MARS

Dagens låt: El Perro Del Mar - Change of Heart (What Kind Of Breeze Do You Blow? Remix)

Det blev dubbelt för den 27:e. Dubbla inlägg, dubbelt så många bilder (dvs. 2 st) och ännu mer musiktips! Jag är helt inne på en massa roliga färger.
Jag blir så lycklig av dem!
Se bara hur lycklig Oriana är av att snurra i ett moln av färger!!


25 MARS

Idag föreläste Anders Petersen i skolan. En av mina absoluta favoritfotografer, så jag såg väldigt fram emot att - inte bara få se hans bilder mer - utan att höra vad han har att säga och hur han verkar vara som person. Det hela var väldigt inspirerande. 

Han ville inte diskutera eller säga så mycket om bilderna, men ibland lämnade han in en kommentar till några bilder. Det bästa var nog en bild på en agressiv hund som visade tänderna, och Anders historia bakom den var ungefär: "Ja, här ser ni en hund... som försökte äta upp min dotter. Så jag sparkade till honom, tog ett kort och sprang därifrån med min dotter under armen".

Härlig personlighet. Synd att jag är fattig och inte kunde köpa hans senaste bok, signerad...

Foto: Anders Petersen, hans serie om de på mentalsjukhuset i Skarpnäck (1992-95)

23 MARS

Dagens låtar: Moby - Flower, Alpha Blondy - Sweet Fanta Diallo, Manolo Muñoz - Speedy Gonzalez

Det är ganska intressant det här med "Dagens låtar". De kan ge ett ganska splittrat intryck, ta dagens datum som ett ypperligt exempel på det. Men jag har sagt det tusen gånger förut och kommer få upprepa det dubbelt så många gånger till - jag har en väldigt blandad musikstil.

Fotografiet är på Oriana och Jack.


22 MARS

Dagens låtar: Headless Heroes - To You (I Am Kloot Cover), Aretha Franklin - Don't Play That Song For Me, Kate Bush - Wuthering Heights

Här har ni min helg i fotografier. Jag tycker att de sammanfattar ganska väl hur den var. Våren kom och sken upp hela vår mörka lägenhet. Även om jag inte orkade ta mig ut så lät jag solen blända mig när jag åt frukost.
Jag åt snabbmat också, lätt att "laga till" och det gick snabbt ner i magen.
Och nu när våren visade sig så kände jag en sådan lust att fotografera katter igen. Det är nog ett och halvt år sen jag kände så. Den här gången vill jag dock bara fotografera på det sättet jag vill utan att tänka på att man inte får kapa tassar eller öron. Fotot är på katten Ylva i min säng.




19 MARS



A Jigsaw falling into place
So there is nothing to explain
You eye each other as you pass
She looks back and you look back
Not just once
and not just twice
Wish away your nightmare
Wish away the nightmare
You got the light you can feel it on your back
A light, you can feel it on your back
Your jigsaw falling into place


16 MARS



Senaste uppgiften i skolan: Pastisch. Jag valde den finske fotografen Pentti Sammallahti och hans serie om Helsingfors. Dock vet jag inte vilken av dessa foton som jag ska välja... vad tycker ni?
Architecture in Helsinki - That Beep


12 MARS


"Tat lugnt på bussen på väg mot Slussen"

10 MARS


Min vän Oriana 10 mars.

---

Inspirationen och orken har kommit tillbaka! Jag behöver nog lite förvirring och huller-om-buller för att jag ska känna att jag kan fotografera. Fotograferandet som terapi. Det är nog lite som för en känd fotograf, minns ej namnet, som fotograferade när hon/han mådde som sämst. När hon/han sen mådde bättre så försvann behövandet att fotografera. 
Jag vet inte om jag fungerar likadant (jag mår ju inte dåligt), men jag har inte ens orkat peta på kameran frivilligt i under julen fram till nu. Jag har alltid haft liten lust men aldrig riktigt fått kraft att ta mig i kragen och ge mig ut.
Nu kliar det i fingrarna och ögonen hittar ständigt nya ögonblick att fånga. Jag blir alldeles varm i magen när jag tänker på det. Jag har verkligen saknat det.

---


9 MARS

Det ni inte vet om, och som är en del av charmen av bloggar, är att ´jag kan ventilera mig hur mycket jag vill - samtidigt som jag bestämma vad jag vill visa för er.

Allt är egentligen väldigt logiskt, bara man får lite avstånd från det man undrar över. Det är lite som drömmar. Man kan på något sätt alltid förstå stora drag varför man drömmer om vissa saker. Det är ett hopkok av känslor, tankar, upplevelser som tillsammans kan ses som en enda stor röra.

Det handlar alltid om egna tolkningar.

Jag tycker att det är ganska otroligt vad vissa saker bara försvinner. Tiden. Om man tar dagens datum och tittar tillbaka exakt 365 dagar har jag upplevt så otroligt mycket. Det har jag nämnt flera gånger förut, men ibland måste jag bara stanna upp från nuet och titta tillbaka för att minnas vem jag var då. Vi går framåt i tiden men känner att det är oerhört viktigt att kunna blicka tillbaka för att förstå vem man är och varför man är just den personen man är idag.

Jag har längtat efter det här. Släppa ut det som ständigt fannsi mina tankar. Det går inte en dag, oavsett vilket humor jag är på eller vad jag håller på med - saker påminner om henne hela tiden. 

Nu har jag lyft lite på locket och lättat på trycket. Huvudvärken försvann och jag kan sova nu.
Det är bra för jag ska upp snart.


halvkasst självporträtt
men jag gillar äpplen
helst gula

Moto Boy, lyssna på honom. Björns värmande rekommendationer har övertalat mig. När jag hörde en Moto Boy-låt på radion  igår föll jag pladask för den.

7 MARS


big

4 MARS


follow the sun


RSS 2.0